NYBÖRJARSTART 8/1 2018

Kom och träna Karate i Sveriges äldsta karateklubb! Stockholms Karateklubb, där Sveriges Karatehistoria började skrivas redan 1963.
 
1_2
Foto: Christer Hagman

Terminsstart för VT 2018 är 8. Januari i Brännkyrkahallen med löpande intag under Januari och Februari för vuxna. Barnträningen börjar den 15. Januari.

Vi har barngrupper 8 – 12 år samt vuxengrupper f.o.m. 13 år och tränar Shotokan- Karate, en traditionell karatestil som är en av de mest utbredda stilarna i världen.

HUR TRÄNAR MAN?

Träningen är baserar på den traditionella karatens stora utbud av tekniker och rörelser. Inget träningspass är en exakt kopia av ett tidigare. På de första träningspassen kan man använda vanliga gymnastikkläder men utan skor eftersom man tränar barfota på ett lite mjukare golv. Ett träningspass varar 1 – 1,5 timme. Vi blandar grundtekniker med avancerade rörelsemönster tillsammans med fysövningar. Detta gör att alla kan träna och alla får en utmaning, oavsett ålder och erfarenhet. Passet börjar med uppvärmningsövningar som övergår i stretching. Därefter övergår man till teknikträning. Träningspasset brukar avslutas med styrketräning och stretching. När utövaren är ny är teknikerna enkla, men svårighetsgraden ökar allteftersom kunskaperna ökar. Hur fort detta går varierar beroende på de personliga förutsättningarna hos den enskilde utövaren. Vid hård och regelbunden träning är det möjligt att efter fem år få prova till det svarta bältet. Men först måste utövaren ha erhållit de lägre graderna med 9 st. graderingar (kyu), i ordningen: rött, orange, gult, grönt, blått, blått, brunt, brunt, brunt.

Kumite_foto_Christer_Hagman
 Foto: Christer Hagman

VEM KAN TRÄNA? 

För att börja träna karate spelar varken din ålder eller kön någon roll. Det finns heller inga krav på att man ska vara bra i gymnastik eller övrig idrott. Träningen anpassas efter var och ens förutsättningar. Det finns ett stort antal skäl att träna karate. Det enklaste är kanske bara en önskan om lite motion och att få träna upp lite styrka och rörlighet. På köpet får utövaren ett självförsvar och en inblick i en gammal konstart som bara erbjuder mer och mer. Vår karateträning är en träning utan konkurrens och tävling, som utgår från varje persons egna förutsättningar och mål. Ingen är för gammal för att börja och ingen har varit borta för länge för att inte kunna komma tillbaka.

 VARFÖR TRÄNA KARATE ? 

De flesta karateutövare har sitt eget svar på varför just de tränar karate. För somliga är karate en konst där den egna förmågan testas och stärks, för andra är karate en bra motionsform, några ser karate som en tävlingssport eller så tränar de karate för att lära sig självförsvar. För en del blir karaten t.o.m. ett sätt att leva efter några års träning.

VAD FÅR DU OM DU BÖRJAR TRÄNA I SVERIGES ÄLDSTA KARATEKLUBB? 

  • Du får ökad smidighet, bättre kondition, koordination och du blir även bättre på att koncentrera dig.
  • Du blir starkare både fysiskt och psykiskt.
  • Du får bättre självförtroende.
  • Du får nya vänner och så blir du förstås en del av den goda gemenskapen vi har i klubben.
Kata_lag_foto_ChristerHagman
Foto: Christer Hagman
Det här inlägget postades i Träningsstart. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s