Kuro Obi

Alla har sin väg i Karate. Min började för 32 år sedan och den har varit allt annat förutom rak. För vissa målmedvetna människor kan vägen liknas dragracing, där man på så kort tid som möjligt avverkar kvartsmilen. Min väg liknar mer orientering, där målen har ändrats en hel del genom åren. Först handlade det om kampkonst och självförsvar, sedan inre ro och självförtroende. I takt med att jag blev äldre, motion och budo.

I början sprang jag för att sedan stå helt stilla. Sedan promenerade jag framåt, för att hitta tillbaka till vägen där jag började. Numera är målet att föra vidare den kunskap som mina lärare så osjälviskt delade med sig, till kommande generationer och på så sätt sluta cirkeln.

Det har nu hunnit gå 25 år sedan jag tog mitt chairo obi. Det var hög tid att visa vad jag hade lärt mig genom åren, till några av de högst graderade instruktörerna i Sverige. Totalt åtta stycken i graderingskommittén, med Shihan Hedlund som huvudansvarig. Sammanlagt 49 Dangrader och mer än 350 års Karateerfarenhet skulle syna mig i sömmarna.
Jag klarade examen till vad för många är själva målet, för att kunna fortsätta att vandra min väg.

Dojo Kun
1. Sträva efter att fullända din karaktär.
1. Var uppriktig.
1. Gör alltid ditt bästa.
1. Respektera andra.
1. Utveckla självkontroll.

Vi ses i dojon.
/Sensei Alex

SONY DSC

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s