Om klubben

Stockholms Karateklubb är en ideell förening som bildades 1963, vilket gör oss till Sveriges äldsta karateklubb!

Det som på SKF kan ses finns arkiverat gällande formella handlingar historiskt sett, så kan man konstatera att Stockholms Karateklubb var den första Karate-klubben i Sverige att 1963 väljas in officiellt i Svenska Judoförbundet (där karate organiserade på den tiden), grundare är angiven som Bo Ekström. Vilken Karate-aktivitet som skedde utanför organiserad förbundsform tidigare än detta kan SKF inte styrka.

Vi tränar Shotokan-Karate, en traditionell karatestil som är en av de mest utbredda stilarna i världen.

Vi är genom vår stilorganisation Japan Karate Association Sweden (JKA Sweden) anslutna till Japan Karate Association (JKA).

Vi är naturligtvis medlemmar av Svenska Budoförbundet som är en del av Riksidrottsförbundet, vilket innebär ett försäkringsskydd för våra medlemmar m.m.

Föreningens operativa verksamhet leds av en teknisk kommitté, som består av Jasko Sabanac, Daniel Forsberg och Aleksandar Radojcic. Följande dokument beskriver den tekniska kommitténs funktion SKK_Teknisk kommitté

Alla tränare i Stockholms Karateklubb är utbildade via Riksidrottsförbundet, Svenska Karateförbundet och SISU Idrottsutbildarna, samt de flesta har genomgått JKA Swedens instruktörsutbildning. Vi har dock ingen utbildning gällande arbete med barn och elever i behov av särskilt stöd. Vänligen respektera detta.

GDPR

Inom klubben behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.

 Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlemsvillkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här: http://idrottonline.se/StockholmsKK-Karate/Dokument

 

jasko-1

Jasko Sabanac, 4 Dan – Huvudtränare och ordförande

Jasko började träna karate i forna Jugoslavien 1979 (KK Mostar 79/88 och KK Bosna – Sarajevo 88/92). Jasko har flera medaljer från forna Jugoslavien, Bosnien och Hercegovina, några internationella turneringar och han var även Jugoslavisk landslagsman i kumite 1987. Jasko är utbildad civilingenjör och till vardags jobbar han med automatisering på robotavdelningen på +GF+ Machining Solutions .

foppa-3

Daniel Forsberg, 2 Dan – Kassör, Tränare för avancerade grupper

Daniel kommer ursprungligen från Sundsvall och har tränat karate sedan 1989 i Östhammar och Göteborg innan han började träna i klubben 2007. Arbetar som civilingenjör inom järnvägsindustrin.

patricia

Patricia Widell, 2 kyu – Sekreterare, Ansvarig för barngrupper

Patricia började med karate 2010. 2012 började hon träna i klubben. Patricia har ansvaret för klubbens barnträningsverksamhet för barnen upp till 12 år.  Till vardags jobbar Patricia med personalfrågor. Patricias motto: ”Var positiv och ha kul. Då går det mesta!” Kontakt: patricia_widell@hotmail.com

180610_0011_1

Aleksandar Radojčić, 1 Dan- Tränare för barngrupper

Aleksandar började träna karate i Stockholms karateklubb 1985 hos sensei Leif Söderberg. Han graderade till 3. kyu 1992 och har sedan dess hållit karaten ljum i ett antal olika klubbar. Han har bl.a. tränat Kyokushin under ca. 10 år i Ericssons karatesektion hos sensei Sam-Hyo Hong, där han 1997 graderade till 1. Dan. 2015 hittade han tillbaka till sin moderklubb tack vare barnen. 2018 graderade han till 1. Dan (JKA) vid 45 års ålder. Till vardags jobbar Aleksandar som forskningsingenjör på KTH.

assem-1

Assem Taleb 2Dan, – Tränare för mellangruppen, JKA Swedens landslagsmedlem

Assem började träna karate 2007, och sedan 2014 har han varit en aktiv medlem i Stockholms Karteklubb. Assem är flerfaldig SM och RM mästare, samt silvermedaljör från ESKA. Utöver karate är Assem engagerad i sina studier och sitt dagliga arbete, en underbar idrottskille med fantastiska ambitioner inom alla områden.


Taqi Ramazani 1Dan – Tränare för nybörjargruppen, JKA Swedens landslagsmedlem

Taqi har varit en aktiv och lojal medlem i Stockholms Karateklubb sedan 2015. Han har alltid varit väldigt uppskattad bland våra andra medlemmar, både som idrottsman och tränare. Taqi är en av de bästa slagskämparna i sin kategori som vi har i landet, med sina titlar som SM och RM mästare, samt silvermedaljör från både WSKA och ESKA. Till vardags jobbar och pluggar Taqi, och har höga mål både inom karate och i skolan.